Idegbecsípődés - Izomgyogyasz

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


Idegbecsípődés


Kifinomult, fájdalommentes technikával gyógyítom Önt.  

- A kezelés után vidáman és futva megy haza!

A kezelés megkezdéséig olyan irányú mozgást végezzen, mely egyáltalán nem fájdalmas. Amennyiben fogyókúrát tervez, vele párhuzamosan izomerősítést is alkalmazzon, mivel az izomrostok közül eltűnő zsír miatt nem lesz annyira kipárnázva a teste. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy össze töppednek az alkatrészeink J

Kezelés

Első lépés minden esetben a szemrevételezés és a diagnózis kiértékelése (amennyiben volt már orvosnál). Az esetek 90%-ban a  gerincből kilépő idegek lehetnek nyomás alatt, vagy az izom lesugárzó fájdalma (trigger pont) érezhető.  Ezek együttesen is okozhatnak fájdalmat továbbá karzsibbadást a derék, nyak, fej valamint a gerinc mentén.

Miután megtaláltam az okot, a feszes testrész oldásával visszaállítom a megfelelő test statikát. Majd az izomcsomók szétnyomásának hatására az idegrendszer megkezdi az öngyógyítást. Csak ezután teszem helyre a csigolyákat.

A kezelés célja a testben keletkezett izomcsomók oldása és a statikai eltérések helyrebillentése. Gyakori ok, vagy okozat a lábhossz különbség is. De  a koponyaalap (atlas-axis) vagy az állkapocs ízület is kerülhet blokk alá és így lehet a fájdalom előidézője. Minden embernél máshol keresendő az ok.
C Í M
1162 Budapest,
Csömöri út. 158.
Bejárat a nagy kapun a csömöri útról, a János utcától 50m- re.
A  kezelő helyiség a recepció mellett, táblával jelölve.
Megközelítés az Örs vezér teréről   a 31 és a Stadionoktól a 130- as busszal, a  János utcai megállóig.
Kérem a kedves pácienseket, hogy a recepción várakozzanak.
Köszönöm.


Tünetei:
éles, szúró fájdalommal jár helyi szinten, rosszabb esetben lesugárzó nyilallás az érintett végtagba. A fájdalom lehet állandó vagy időszakos. Népi nevén lumbágónak, vagy ischiasznak nevezik. Amikor nagy fájdalom mellet beszűkül a mozgásunk vagy például nem is tudunk felegyenesedni, ezáltal a mozgásunk nagyon korlátozott. Rosszabb esetben erőtlenné válik  kezünk vagy lábunk.


Oka:
Csigolya és izomeredetű, mely az emberi test statikai alkatából adódhat, mivel a két lábon járás egy instabil állapot, ezért a gerincünk állandó terhelés alatt van. Ok lehet még a lábhossz különbség, helytelen cipő viselése, koponyaalapi képletek és rágó izomzat feszessége. (Test statikai rendellenesség)


Izomeredetű:
Előfordulási helye gyakorlatilag a testünk bármely részén még a végtagoknál is, melyet alagút szindrómának hívunk. Tünete lehet, bizsergés az érintet testrészben, akár helyi szinten vagy távolabbi zónákban. Ez sajnos néha fájdalommal jár, mivel ilyenkor izomcsomók keletkeznek, az idegszál nyomás alá kerül és  berövidíti az adott szakaszt.


Csigolyaeredetű:
A probléma keletkezhet balesetből, úgynevezett rossz mozdulatból, és munkából fakadó terhelésből. A csigolyatestek helyzetének jelentős, többnyire tartós elmozdulása okozza, mely hozzáér a kilépő idegkötegekhez, de be is csíphetik az érintett ideget. Egy csigolya akár 8-10 mm-t is el tud mozdulni a szimmetrikus helyzetéből.


Amennyiben ilyen előfordul, érdemes a lehető legrövidebb időn belül elkezdeni a kezelést, mert minél több időt tölt el az idegköteg (idegszál) 'nyomott', stimulált állapotban, annál nagyobb a helyi gyulladás kialakulásának az esélye. Nagyon agresszív tünet.


Előfordulási helye: általában a nyaki és derék tájon.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz