Gerincsérv - Izomgyogyasz

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Minden esetben személyre szabott a terápia. Figyelembe véve, az ÖN életkorát, félelmeit, és lelki állapotát. Csak abban az esetben alkalmazom a klasszikus ropogtatós kovácsolást, amennyiben Ön azt szeretetné.
A manuális tesztek elvégzése után, amennyiben 100 százalékban megállapítható a sérv, könnyed terápiás fogásokkal kezelem Önt. Részletesen kitérek a tornagyakorlatokra, a testtartásra, a helyes ülésre, s egyéb tanácsokat adok.

Nagyon gyakran nem is sérve van a páciensnek, hanem a derék, vagy a nyaki szakaszban ízületi blokkok keletkeznek a csigolyák között, melyeknél az izmok is berövidülnek, és beszorítják az ideget. Teljesen hasonló a tünetei,  a lumbágónak, és a sérvnek is.

Általában derékfájással kezdődik, de gyakori, hogy  a múltban már voltak derékfájásos problémái. Amikor a porckorong magja kitüremkedik a korongból, akkor a derékfájdalom átmegy az ülőideg fájdalomba. Ez a fájdalom az ágyékból az alsó végtagon keresztül  akár a lábfejbe  is sugározhat. A fájdalmat villámcsapás-szerűnek szokták leírni. Az ülőideg fájdalom akkor a  legerősebb, amikor a beteg áll, vagy ül. Fekvésben kevésbé fájdalmas. Ha minden helyzetben fáj, akkor már be van gyulladva. Kiegészítésként  nyújtópadon függéssel, és otthon végezhető pár perces gyakorlatokkal segítem a gyógyulást.


A gerincoszlop csigolyáit elválasztó porckorongoknak igen fontos szerepük van a gerinc egészséges működésében, tehermentesítésében. A porckorongok mindegyike egy erősebb külső, és egy puhább belső részből áll. A puha rész biztosítja a gerinc rugalmasságát, terhelhetőségét. A porckorongnak amikor a puhább belső része kitüremkedik,az  ingerelheti, az ideggyököket. A páciens ilyenkor a test különféle  részein (nyak, hát, derék, végtagok) fájdalmat érezhet.

A porckorong leggyakrabban 25 és 45 év közötti személyeknél türemkedik ki. Ennek az az oka, hogy 25 éves kor körül jelentkeznek a porckorong degeneráció első jelei. (Két lábon járás) A porckorong veszít a víztartalmából és vékonyodik. A gyógyulás eredményessége nagyban függ a sérv felismerési stádiumától.
Okai:
Leggyakoribb a túlsúly, helytelen ülés  és a mozgásszegény életmód .
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz