Térdfájdalom - Izomgyogyasz

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Mielőtt elindulnak a gyógymódok felé, nézzék meg, hogy a térdkalácsuk mozog-e minden irányba, és le tudnak-e guggolni úgy, hogy a sarkuk a talajon marad.
Mert ha nem, abban az esetben valószínű, hogy az izomfeszességből adódóan, a térd kalács beragadt, és e miatt vannak fájdalmai. Természetesen még számtalan ok előfordulhat. Erre a személyes vizsgálat során derülhet fény.

Gyakori fájós testrészünk a térdünk, mivel nagyon igénybe vett ízületről van szó, és  érzékenyen reagál a statikai eltérésekre.( talp boltozati változások, sport sérülések) Amennyiben korábban nem volt baleseti sérülés, és a diagnózis alapján egyértelműen kizárható, hogy az ízületen belül nincs elváltozás, akkor izomeredetű, vagy ideggyöki problémáról van szó.

Okai: Anatómiai, vagy funkcionális.

Anatómiai: Amikor valamilyen  betegséget örökölünk, és ezek okozzák későbbiekben a térdfájdalmat.

Funkcionális: A test statikai eltéréseiből fakadnak a problémák, mely a két lábon járás okaként jelenik meg. Ilyenek az állkapocs elváltozásai, bokaízületi trauma, lúdtalp, koponya alapi blokk, túlsúly.
Az esetek 90%-ban az izomcsomók okozzák a lesugárzó, vagy helyi fájdalmat. Szó sincs ízületi problémáról.

Kezelése: Miután az okot megtaláltam, fellazítom a  testrészt, szétnyomkodom a csomókat, ezáltal az izmok visszanyerik rugalmasságukat. Amennyiben szükséges mobilizálom a gerinc csigolyákat.
Amikor bármely ízületben problémák keletkeznek, ott helyi szinten, mindig apró elmozdulások történnek a csontos részeknél, ezek visszarendezésével normalizálódhat a rendszer.

Tünetei: Általánosan megemlíthető a lépcsőn járáskor érezhető nyilallás vagy leguggoláskor nehezen mozgó ízületi érintettség, de sok esetben üléskor sem mentesülünk a fájdalmak alól. Gyakran érzünk hangyajárkálós bizsergést a comb tájékán. Előfordulása főként a labdajátékokat folytató sportolóknál figyelhető meg (tenisz, labdarúgás, kézilabda).
Legtöbb esetben a comb, a far és vádli izmok a vétkesek, melyek sugároznak a térd környékére, az izomtapadási pontokhoz.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz