Nyakfájás - Izomgyogyasz

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Rövid ismertetés:

Gyakran hirtelen jön, és fájdalmas minden nyakmozgatás, ilyenkor az  izom eléri a  fáradás tetőpontját.

A nyakfájás sokszor  együtt jár a váll állapotának változásával is. Sajnos sok esetben láthatatlan az ok, ezért, amennyiben visszatérő a fájdalom, szükséges MRI vizsgálatot  kérni.

Kimondottan sokat segít, ha hűti a fájdalmas szakaszt.

Gyógyítás:

Minden esetben alapos kikérdezés: volt-e balesete, mivel foglalkozik, milyen napi traumák érik a testét?

Testünk bármely részén lehetnek blokkok és ízületi elváltozások, melyek távoli szegmensben fájdalmat generálhatnak. A nyaki hátsó izmok megnyúlnak, keménnyé válnak, ezáltal csökken bennük a vérkeringés.  Ezek sokszor, nem csak helyi nyaki fájdalmakat hoznak létre, hanem ingerlik a vegetatív idegrendszert, ezért jár gyakran szédüléssel.

Majd a test állapotát felmérve, az érintett, és oki szakaszban az izmok fellazítása. Azután a csontok helyreigazítása, finom, fájdalom mentes mozdulatokkal.

Fontos: Nagyon gyakori ok a fogcsikorgatás, melytől lemerevednek az nyakizmok.

A nyakpárna használata is sokat segít, a hétköznapokban, hogy több energiához jusson a porckorong, és az érhálózat.

Sok esetben szükséges korrigáló talp betét, mert a kóros lábdeformitások miatt a  test egészében túlfeszülnek az izmok, és ezért valahol megjelenik a fájdalom. Ezek az eltérések kiderülnek a szemrevételezésem során. Amennyiben szükséges a gyógytornát javasolok, hogy a jövőben ne forduljon elő, ilyen fájdalom.

Okai:
Traumák: baleset, sportsérülések, léghuzat, nyirokmirigy gyulladás, fogászati beavatkozások, éjszakai fogcsikorgatás. De sokszor csak elfáradnak az izmok, és bemerevednek.

Statikai eltérések: A két lábon járásból fakadó statikai eltérések, mint lábhossz különbség, állkapocs blokk (torz harapás), váll sérülés.

Tünetei: fejfájás, szédülés, fülzúgás, nehezen mozgó nyaki szakasz, úgynevezett "elaludtam a nyakam", vállmerevség, zsibbadás a karban.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz