Reflux - Izomgyogyasz

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Reflux kezelés
Belsőszervi manuálterápiával
__________________________________________
- Hatékony és gyors
- Fájdalommentes
- Látványos eredmény
__________________________________________
 "Az Ön által megmutatott gyakorlatok folyamatos végzésével a refluxos problémáim kitűnően javultak, nincs szükségem gyógyszerre, jó a közérzetem. A refluxos panaszaim 95 %-ban megszűntek, vannak hosszú időszakok, amikor egyáltalán nincs semmilyen tünetem, amiről én azt gondolom, hogy nagyon jó eredmény! Köszönöm!
További jó munkát kívánok Önnek.
Üdvözlettel, ..."
Mi a REFLUX?

A reflux oka, hogy a megnövekedett hasi nyomás miatt a gyomorszáj kinyílik, és a sav vagy a savgőz a nyelőcsőbe vagy följebb áramlik. A gyomor záró izma nem gyengül meg, hanem az alulról érkező túlnyomás miatt nem képes kellően zárni. A refluxos tünetek 90 százalékáért a nyelőcső záró gyűrűjének átmeneti „eresztése” a felelős, nem a sok sav.
M e n n y i   i d ő ?
- 30-40 perc / alkalom
F á j d a l m a s ?
- egyáltalán nem fájdalmas, sőt nagyon kellemes percek lesznek Önnek
M e n y i b e   k e r ü l  ?
- állapotfelmérés, kezelés és tanácsadás  29.000,- Ft / első 3 alkalom együtt
- minden további kezelés 9.000,-Ft / alkalom
(Amely páciens egy év elteltével ismét jön kezelésre, abban az esetben a díjszabásban ismét újnak számít.)
H á n y   a l k a l a l o m  ?
3-5 alkalom
T E R A P E U T Á K

Széplaki Szilvia
Reflux terápia, Biológus, Nyirok-masszőr


Kezelések:
BUDA

70/ 432 9889

Mikoly Krisztina
Reflux-terápia, Nyirok-masszőr, Svéd-masszőr, Nyomásterápiás hullám masszázs gép terapeuta

Kezelések:
PEST

30/ 257 8541
C Í M   P E S T
1141 Budapest,
Szugló u. 132. 1. emelet.
30/ 257 8541
C Í M   B U D A
1122 Budapest,
Magyar Jakobinusok tere 7., 6. em.
Csengő: Refluxterápia

70/ 432 9889

_____________________________________________________
M É R T   J U T   F E L   A   S A V   A   N Y E L Ő C S Ő B E  ?


Mert nagyobb a hasűri nyomás, mint a mellkasi(nem hasi légzést végzünk, puffadás, ülő munka)

Tévhit, hogy a túlsúly miatt alakul ki a Reflux!!!
A túlsúlyos ember has fala kitágul, ezért a has űri nyomás kifelé orientalodik, és nem a gyomor felé.

Nem a gyomorsav mennyiségétől függ, hogy  gyomorégés van, hanem attól, hogy mit mivel eszünk.

A vegetatív idegrendszer diszharmóniája.(szimpatikus túlsúly-paraszimpatikus gyengeség) Lassul az emésztés!!!

A kevés gyomorsav miatt túlzott gázképződés. Az életkor haladtával egyre kevesebb gyomorsav termelődik!! Nem a sav mennyiségétől függ, hogy ég-e a gyomrunk? Természetesen vannak bizonyos ételek, amik kémiai háborút generálnak. A gyomornak sav kell, és nem sav csökkentés!! Egészséges has kell a testnek!! Amennyiben kevés a savunk az emésztése nehézkes. Ebből adódóan H2 szabadul fel, mely gázosodáshoz is vezet, mind a gyomorba, és a belekben is.

______________________________
H O L    É R Z Ü N K    É G É S T  ?

A gyomorban: nagyon valószínű, hogy a nyálkahártya sérült.  Valamilyen gyógyszertől, vagy baktériumoktól. Ekkor elkezdődhet a fekélyesedés, és  állandósulhat a fájdalom.

Gyomorszájnál: biztos, hogy nyitva van a gyomorszáj, és a sav, vagy sav gőz irritálja a nyálkahártyát.

A szegycsont mögött: A nyelőcső van irritációnak kitéve  a sav, vagy a savgőztől. Lassan elkezdődhet  a felmaródás:((

A Reflux alattomos betegség, TESSÉK KOMOLYAN VENNI A TÜNETEKET, évek alatt komoly EGÉSZSÉGROMLÁST okozhat. Többek között hangszálkárosodást, arcüregi fájdalmakat, fogromlást és komoly idegi megterhelést.  A tünetek világ statisztika szerinti  megoszlása.

47 %-ban köhögés,
35 %-ban hörghurut,
16 %-ban asztma
10 %-ban krónikus rekedtség

A reflux, és a szívből kiinduló problémák meg különböztetése: Gyakori tünet a légszomj. Ezzel a tünettel legyen kedves meglátogatni egy kardiológust, és tüdőgyógyászt!!!

Ha negatív a diagnózis, akkor várom Önt!!
_________________________
M I   A   M E G O L D Á S  ?

A gyógyszeres kezelés csak tüneti megoldás.

A hasban a vérkeringés  helyreállítása, és a szervek aktivitásának növelése. Ezt a kifinomult technikánkkal  tudjuk elérni.

Normális táplálkozás:
Ne dobáljunk bele a gyomrunkba mindent!!! Nem beton keverő!! Nagyon fontos, hogy este már ne együnk állati fehérjét, és gyümölcsöt, csak zöldséget!!!

Hasi légzés: gyakorlásával a rekeszizom megerősödik, és nem engedi, hogy a gyomor feltolódjon. Kiegyenlítődik a hasi,-és mellüregi nyomás.

Egyenes háttal ülés. Ne nyomjuk össze a hasi szerveket!!

Reggel Masszírozza a hasát, órajárással azonos irányba.

A tünetek java részében az orvosi lelet negatív, csak a garatban, és a nyelőcsőben mutatható ki némi pirosodás.  Az orr-fül-gégészek is ritkán hozzák összefüggésbe a páciensek problémáját, a sav okozta légúti gondokkal.
_____________________________
A   R E F L U X   
ÉS   A   K E R I N G É S I   
T Ü N E T E K   
M E G K Ü L Ö N B Ö Z T E T É S E

Reflux:
Szegycsonti égő érzés  jelentkezik, nem jár izzadással, nem sugárzik nyakba, és vállba. Főként csak szegycsont mögé, és a bordák alá sugárzik.  Gyógyszer hatására enyhül,  légszomj, köhögés és savas roham után jelentkezik, gyakori tünet, hogy száraz, és kapar a torkunk, slejmképződés ébredés után.

Keringési:
nyakba, vállba sugárzik, izzadással és verejtékezéssel párosuló mellkasi fájdalom. Amely EKG változással is jár.
A  túlsúly, mint téves  kiváltó ok: a pácienseink 90%-a vékony személy.
A túlsúlyos embernek a hasfala kitágul, és a hasi nyomás előre-kifelé összpontosul, és nem a gyomor felé. A vékony embereknek feszes a hasfaluk, ezáltal nagyobb a hasűri nyomás.( feltéve, ha nem hasi légzést végeznek)

Nem a gyomorsav mennyiségétől függ, hogy  gyomorégés van, hanem attól, hogy mit mivel eszünk, és nyitva van-e a gyomorszáj. Mert amikor kinyílik, szabad utat kap a sav, vagy a savgőz. Ekkor a gyomorszájban, és a szegycsont mögött égés érezhető.

Szeretném tájékoztatni, hogy a mindenféle párnákkal alátámasztása hátunknak alvás közben, hosszútávon gerinckárosodást okozhat. Mivel egész éjjel görbe a gerincoszlopunk, és totális feszülésben van. A fent felsorolt tüneteket enyhíti a reflux párna. Melyről bővebben olvashat az izomgyogyaszkellek.hu honlapon
__________________________________
A   N É M A   R E F L U X   T Ü N E T E I

Megmagyarázhatatlan okból nehezen gyógyuló légúti panaszok, arcüreggyulladás, asztmatikus rohamok, gégegyulladás, ezek  mind lehetnek a néma reflux tünetei. Ebben az esetben nagy valószínűséggel a savgőz áramlik fel a nyelőcsőbe. A légúti tünetek lehetnek rekedtség, köhögés, gombóc érzés a torokban, a hangszálon kialakuló kis csomók. Abban különbözik a "normáltól " hogy semmilyen gyomortáji elváltozást nem lehet látni, sem ultrahangos, sem tükrözéses diagnosztikával. Elvileg minden jól működik!??

A tüneteket két csoportra osztjuk:

Nem emésztő rendszeri:

- ízlelés  tompulása

- orr váladékozás

- az arc és a homlok  csontjainak fájdalma

- kaparó érzés a torokban, olyan mintha gombóc lenne benne ( Előfordulhat bizonyos vérnyomáscsökkentő gyógyszerektől is, de állatallergia is okozhatja. )

- kellemetlen száraz torok, köhögés, krákogás

- hónapok vagy évek óta rekedt hang ( A hangszálakat irritálhatja a savgőz. )

- slejm képződés, köpési kényszer( főként reggel)

- fulladásos rohamok, hányás (savas reflux) ( főként éjjel )

- légszomj

Emésztő rendszeri:

- kellemetlen, ételszagú lehelet

- maró érzés a nyelőcsőben, főleg fekve, és evés után

- sav, vagy gőz felböffenés

- nyelési nehézség ( valószínű, hogy a nyelőcső már felmaródott )

- "nehéz gyomor" érzés, még kevés ételnél is!!

- szív tájéki furcsa érzés ( Reflexes úton szív felé sugárzást is okozhat. )

-  lassú emésztési

- szegycsont mögötti égő érzés

- tavasszal és ősszel  intenzívebb savas mozgások a nyelőcsőben ( időjárás változás )A reflux fiziológiája, és a rekesz sérv:

Normál esetben a gyomorszáj a hasüregben található, ott ahol a rekeszizmon nyílása van. Amikor a gyomorszáj, a hasüregből, részben vagy teljes egészében felcsúszik a rekeszizom fölé a mellüregbe, kialakul egy kitüremkedett szakasz, ezt nevezzük rekeszizom sérvnek. Ennek mérete  eltérő. Pár cm-től, akár kis diónyi is lehet.

Rekeszizom sérv műtét:
Műtéti eljárás során a rekeszizom nyílását  szűkebbre veszik, és a gyomor kitüremkedett részét visszatolják.

Ezen eljárást csak nagyon indokolt esetben alkalmazzák. Jó hír: hogy a légzőgyakorlatok hatására, kettő cm- rel is lentebb húzódhat a gyomor, és ezáltal a sérv megszűnik.

A vastagbél fokozott gázosságáért elsősorban a meg gyengült mikroflóra, azaz a bélben élő baktériumok mennyiségének jelentősebb csökkenése a felelős (antibiotikumok). De pszichés oka is lehet. Nagyon fontos ezek figyelembevétele. Fontos, alaposan megrágni az ételeket, mert így optimalizálódhat az emésztés.  A  tünetek csökkentésére kiválóan alkalmas a szódabikarbóna. Kiváló eredményeket lehet elérni lúgosító táplálkozással, többek között lúgosító víz, citrus félék fogyasztása. Ezek együttesen is dolgoznak a túlzott égés ellen. Nagyon fontos a gázosító élelmiszerek elhagyása.

Életmódbeli okok:

Az alvásritmusunk felborulása, (korán feküdjünk, és korán keljünk), ülőmunka, stressz,  szorongás, a hajszolt életmód, a gyors táplálkozás, a túl hideg vagy túl meleg ételek rendszeres fogyasztása is gyomorégést okozhat. Ezek együttesen okozzák a gyomorsav feljövetelét. Gyakran érinti az énekes foglalkozású egyéneket, mivel az alhasban felfelé szívó hatás alakul ki a tüdő erőkifejtése miatt.
Ha teheti, kérjük töltse ki a lenti kérdőívet is, melyben a reflux betegségével kapcsolatban szeretnénk megtudni információkat. Ennek elemzése segít minket, hogy még pontosabb tanácsokkal tudjam ellátni.
Az alábbi ablakban lefelé görgetve tud haladni. A *-gal jelölt kérdések kötelezően megválaszolandók. Az űrlap végén találja az űrlap elküldése gombot, erre kattintson, ha végig ért rajta. Ha technikai problémái adódnak, segítünk kitölteni. A lenti kérdőív ismét megkérdezi a nevet, e-mailt, telefont, ezt technikailag nem tudjuk áthidalni, köszönjük a türelmét!
nyakfájás - fejfájás - szédülés - reflux - székrekedés - puffadás - csuklás - karzsibbadás - ujjzsibbadás - teniszkönyök - pattanó ujj - térdfájdalom - sarokcsont fájdalom - vállfájdalom - gerincsérv - hátfájás - derákfájás - csípőfádalom - idegbecsípődés
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz