Hát és derékfájás - Izomgyogyasz

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


Hát és derékfájás hatékonyan és gyorsan kezelhető !


Gyakorlatilag, ki kell Önt egyenesíteni, a görcsök oldásával

A gerincoszlop 24 mozgékony csigolyából áll, melyek a nyaktájéktól a medence felé haladva egyre nagyobbá válnak. Hogy a csontok ne horzsolódjanak  egymáshoz, a természet "lökhárítóról", azaz a csigolyák közti porckorongról gondoskodott.

Ezek a korongok 90%-ban vizes bázisúak. Álló helyzetben 100 kg-al terheljük, ezért kell napi szinten talajon fekve pihentetni, mert ilyenkor a negyede terhelést kapjak a csigolyák.
A gerincoszlopunk a legterheltebb testrészünk, ez álló helyzetünk miatt van így. Sajnos a modern ember inaktivitásban éli  az életét. Az izmaink  szeretik  a mozgást.1162 Budapest,
Csömöri út. 158.

Bejárat a nagy kapun a csömöri útról, a János utcától 50m- re.
A  kezelő helyiség a recepció mellett, táblával jelölve.
Megközelítés az Örs vezér teréről   a 31 és a Stadionoktól a 130- as busszal, a  János utcai megállóig.
Kérem a kedves pácienseket, hogy a recepción várakozzanak.
Köszönöm.


T ü n e t e :

Gyakran előforduló hátfájdalmak, mellkasi szúrás(nyaki sérv), karzsibbadás,  egyoldali váll ferdesége, és beszűkült mozgáshatárok. Ok vagy okozatként mind kialakulhat.

O k a :

izom, idegi, szervi eredetű, és genetikai, és balesetből. Amikor a karja, vagy lába zsibbad, akkor nagyon óvatosan mozogjon, mert gyanús, hogy sérve van.

Keressen bátran, hogy kiderítsük az okát!

Fontos öndiagnózist felállítani

Üljön le és zárja az állkapcsát, amennyiben az alsó fogsor a fölső  mögött helyezkedik el, miközben maximálisan hátrahajtja a fejét, és az alsó fogai még hátrébb csúsznak, akkor jól működik az ízülete. Az ok nem valószínű, hogy az állkapcsában van. Elsőre furcsa összefüggésnek tűnik, de testünk bármely részén lehetnek blokkok és ízületi elváltozások, melyek távoli szegmensben fájdalmat generálhatnak.

A   k e z e l é s


Miután szemrevételezem Önt, átvizsgálom a testét egészben, hogy megtaláljam  az okot.
Az érintett test rész kilazítása után, mobilizálom a csigolyákat. Mert a problémák java részében, feszessé válik valamely izom, vagy izom csoport, és elhúzza a csigolyákat, mely miatt kialakul a hát és derékfájás. Ekkor furcsa pozíciót veszünk fel, és fájdalmakat élünk át.  Amennyiben fájdalmai van a hátában,és derekában, Minden esetben mozogjon abba az irányba, amerre nem fáj.
C Í M
1162 Budapest,
Csömöri út. 158.
Bejárat a nagy kapun a csömöri útról, a János utcától 50m- re.
A  kezelő helyiség a recepció mellett, táblával jelölve.
Megközelítés az Örs vezér teréről   a 31 és a Stadionoktól a 130- as busszal, a  János utcai megállóig.
Kérem a kedves pácienseket, hogy a recepción várakozzanak.
Köszönöm.
Idegi eredetű:

Idegszál becsípődés lehet a kiváltó ok. Mely nyomás alá kerül a csigolyától, vagy izomszáltól.A sérv kialakulása az anatómiai felépítésünk miatt  jön létre, főként a derékban. Mert felegyenesedett tartásunkban ez a fő teherviselő. Amikor a gerinc statikában túlterhelés jön létre, a csigolyák pár mm-t elmozdulnak és kinyomják a zselés anyagot.
Izom eredetű:

Mind a sportolásból és a munkából származó, fáradások, sérülések lehetnek a kiváltó okok.

Krónikus fájdalom:

A normál életmód miatt is kialakulhat e testrészen bármilyen típusú  fájdalom, ezért begyulladhatnak, és stimulálják a környezetét. A csigolyatestek nem tudnak egymástól elmozdulni, mert az izmok befeszültek, ezeket kell mobilizálni.
Szervi eredetű:

Vesehomok, kő és epehólyag működési zavar, is okozhat háti és derékfájdalmat.
Ezekben az esetekben megoldást jelenthet a csigolyák kimozgatása, mert felszabadulnak az idegpályák.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz